Strelsko društvo VSO je bilo ustanovljeno na pobudo nekaterih članov Zdrženja za vrednote slovenske osamosvojitve, ki so kot strelci delovali v različnih strelskih društvih, hkrati pa so s svojimi aktivnostmi delovali tudi v strelski sekciji združenja.

Strelsko društvo VSO je član Zveze za precizno in dinamično streljanje, v okviru Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve pa deluje kot samostojna sekcija.

Osnovni cilj društva je izobraževanje članov in širše javnosti s ciljem varnega in odgovornega ravnanja z orožjem, uveljavljanje in pospeševanje športnih aktivnosti z združevanjem ljubiteljev strelskega športa, organiziranjem treningov in tekmovanj. Društvo združuje tudi ljubitelje in zbiralce vseh vrst orožja.

Cilji SD VSO so:

  • Posredovati in razvijati pri svojih članih razvoj ustvarjalnosti, občutek za delo v skupnosti, pripadnosti, discipline, odgovornosti in skromnosti,
  • skrbeti za množičnost in popularizacijo  strelskega  športa  med  občani, predvsem med mladimi, ter jih po njihovi prostovoljni odločitvi pritegniti v članstvo,
  • skrbeti za kvaliteto vrhunskih strelcev, ter si prizadevati za dvig tekmovalne uspešnosti pri članih,
  • vzgajati svoje člane v duhu fair-playa in spoštovanja svoje države in vrednot slovenske osamosvojitve.